Centar dr. Rudolfa Steinera sudjelovao je na 4. Hrvatskom ruralnom parlamentu u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Ministarstva poljoprivrede, Mediteranskog sajma i suorganizaciji LEADER mreže te pokroviteljstvu Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora. Ruralni parlament održan je u Šibeniku, od 25. do 27. studenog 2021. godine s glavnom temom održivog razvoja ruralnog područja Hrvatske.

U tri dana trajanja ruralnog parlamenta, održane su brojne panel rasprave, predavanja i tematske radionice vezane na inovacije i inovativnih pristupa u razvoju poljoprivrede, društveno poduzetništvo u ruralnim područjima, klimatske promjene i lokalnih zajednica kao instrument tranzicije te uloge regionalnih koordinatora i lokalnih akcijskih grupa u integriranom teritorijalnom razvoju RH. U sklopu navedenog, održana je i tematska sjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora sa strategijom „od polja do stola i kratki lanci opskrbe“. Na taj bi način stanovnici ruralnih područja imali priliku utjecati na mjere i politiku provedbe ruralnog razvoja kao i jačanje međusobnih partnerstva.

Kao glavni sudionici ovogodišnjeg ruralnog parlamenta bili su predstavnici Vlade, Sabora, ministarstava, zastupnici Europskog parlamenta te članovi i predstavnici raznih institucija i mreža koji su ovim putem nastojali predstaviti inicijativu kroz koju bi se stvorio inovativan pristup razvoja ruralnih područja.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici Hrvatskog ruralnog parlamenta: https://ruralniparlament.com/