Slavonijo – ravna li si 🙂
Ovogodišnje posljednje putovanje zaključili smo predivnom Slavonijom.
Srijeda – 15.12.2021.
Prvo smo stali u Kutini preuzeti donaciju impozantnih lustera za Centar dr. Rudolfa Steinera koji su doputovali čak iz Švicarske i komplementarni su organskoj arhitekturi Centra.
Zatim nastavljamo Sisačko – moslovačkom županijom i posjetom ekološkim vinarima OPG Glavica. Vrijedna obiltelj koj stvara predivnu ekološku poljoprivredo-turistički priču nadomak Kutine, na obroncima Moslavačke gore.
za kraj srijede ostavljamo Uvodno predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi koje smo održali u Slavonskom brodu, zahvaljujući pozivu gospođe Antonije Krajine.
Četvrtak – 16.12.2021.
Nakon Slavonskog broda krećemo prema Tikvešu, jednom od svjetski najpoznatijih lovišta kojima upravljaju Hrvatske šume, s kojima u dogovoru dolazimo do materijala neophodnih za izradu pripravaka. Kako je naše putovanje obilježeno blatom i pravim off-road nastupom nakon Tikveša krećemo u Valpovo na sastanak s prozvođačima ekološke bazge i raspravljamo o budućim pojektima.
Iako je bilo burno, pogotovo na putu do Tikveša po šumskim cestama, makadamima i kaldrmama ugrabile smo priliku poslikati se ispred jedne instalacije roga – mislimo da ovakav jedan napunimo bilo bi nam taman pripravka 500.