Obilježavanje 160.-te obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera popraćeno je i u newsletteru Euritmijske udruge Engleske i Irske. Riječ je o britanskom časopisu koji izlazi 3 puta godišnje, a prati događaje i scenu vezanu uz euritmijski pokret čiji začetnik je dr. Rudolf Steiner. U jesenkom izdanju časopisa za 2021. godinu, svoje mjesto zauzeo je i euritmijski događaj „Tri struje“, koji je bio organiziran u sklopu Zrinski Art festival u rujnu 2021. godine povodom 160.-te obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera.
Nadahnut idejama dr. Rudolfa Steinera, Danijel Grčević, waldorfski učitelj koji radi u okviru Camphill poljoprivredno-terapijskih zajednica u Republici Irskoj, pokrenuo je euritmijski projekt „Tri struje“ kako bi spojio govor, euritmiju i glazbu u jednu cjelinu. Projekt je spojio brojne umjetnike iz euritmijskog područja Hrvatske i Irske, među kojima je mlada glazbenica i pjevačica Lea Šprajc, profesionalni plesač Žak Valenta, euritmijski učitelj Mladen Zovko, Barbata Hadeljan te Roxxane Leonard, glazbenica iz Irske. Rezultat toga je bila jedinstvena euritmijska predstava koja se održala 4. rujna 2021. godine u Centru za kulturu u Čakovcu u organizaciji Centra dr. Rudolfa Steinera.
U sklopu njihovog posjeta i nastupa u Čakovcu, umjetnici su posjetili i Donji Kraljevec, mjesto rođenja dr. Rudolfa Steinera te se susreli sa studentima waldorfske akademije u Centru dr. Rudolfa Steinera.
Cijeli tekst možete pročitati na: https://www.eurythmyassociation.uk/newsletter/