U sklopu provedbe projekta Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje – regionalni centar kompetentnosti, u ponedjeljak, 21. ožujka 2022. godine, u Centru dr. Rudolfa Steinera, organizirana je edukacija o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji za učenike Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, Srednje škole Ilok te Obrtničko industrijske škole Županja.
Tako je edukaciji prisustvovalo 50-tak učenika koji su uz pratnju svojih profesora imali priliku naučiti što je to biodinamička poljoprivredna proizvodnja i zašto se smatra poljoprivredom budućnosti. Ona je nad standard nad svim ostalim poljoprivrednim načinima uzgoja hrane na što je dr. Rudolf Steiner upozoravao već za vrijeme svog života.
Nositelj navedenog projekta je Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, a cilj projekta je povećati relevantnosti strukovnog obrazovanja kako bi se postigla veća zapošljivost učenika u poljoprivrednim djelatnostima te unaprijediti infrastrukturu RCK-a kako bi se stvorili inovativni i kvalitetni programi obrazovanja u sektoru poljoprivrede i na taj način povećao interes za upis u navedene škole.