Na radnom sastanku održanom u srijedu, 30. ožujka 2022. godine, između predstavnika Hrvatskog tloznanstvenog društva i Centra dr. Rudolfa Steinera dogovorena je međusobna suradnja u sklopu projekta 14. KONGRES HRVATSKOG TLOZNANSTVENOG DRUŠTVA na temu Degradacija tla – izazov za poljoprivrednu proizvodnju, koje će se održati od 12. do 16.9.2022., u Svetom Martinu na Muri.
Na radnom sastanku sudjelovali su predsjednica društva Brigita Popović sa suradnicima Aleksandrom Perčin, Markom Petek te Vladimirem Zebec.
Hrvatsko tloznanstveno društvo je utemeljeno davne 1931. godine i to pod nazivom Jugoslavenska sekcija Međunarodnog udruženja za proučavanje tla. Naziv Hrvatsko tloznanstveno društvo – HTD stječe 2000. godine te dobiva Statut. Svoju djelatnost društvo ostvaruje kroz šumarstvo, poljoprivredu, vodoprivredu kao i zaštiti i očuvanja prirodnih resursa Republike Hrvatske. U sklopu navedenog, organizira razne skupove, savjetovanja i znanstveno istraživačke programe, a svake četiri godine održava Kongres HTD-a. Kao poticaj mladim znanstvenicima koji su svojim radom i istraživanjima doprinijeli proširenju znanja i spoznaja iz područja tloznanstva, društvo dodjeljuje nagrade i priznanja pod nazivom „Mihovil Gračanin“.