U ponedjeljak, 11. travnja 2022. godine bili smo u posjeti OPG-a Čudesna šuma u Bilju blizu Osijeka. Riječ je o imanju u vlasništvu obitelji Romulić, a koja na svojoj farmi provodi elemente biodinamičke poljoprivrede. Prije nego što je krenuo putevima biodinamike, Mario Romulić bavio se fotografijom, no preseljenjem na seosko imanje odlučio se posvetiti prirodi i uzgoju vlastite hrane.
U utorak, 12. travnja 2022. godine obišli smo Waldorfsku školu i vrtić u Osijek gdje smo posjetili njihov vrt i održali sastanak s ravnateljicom gđom Nikolinom Kovač. U sklopu škole postoji Iskra -waldorfska inicijativa koja djeluje od 2015. godine u području obrazovanja, kulture, socijalnih djelatnosti i održivog razvoja s ciljem podizanja kvalitete života zajednice, zdravlje mladih i djece i donositi kvalitetniji odgoj i obrazovanje za svu djecu. Iskra je ujedno i osnivač waldorfske škole u Osijeku koja sa svojim radom počinje u 2021. godini.
Nakon toga, sastali smo se s županom Osječko-baranjske županije, g. Ivanom Anušić gdje smo dogovorili međusobnu suradnju naših institucija i buduće projekte iz područja ostavštine dr. Rudolfa Steinera.
Za kraj smo ugošćeni na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek gdje smo održali predavanja za profesore, studente i goste o elementima biodinamike te cijeli susret zaključili dogovorom za daljnjim edukacijama i predavanjima iz područja biodinamičke poljoprivrede s dekanom prof.dr.sc. Krunoslav Zmaić i njegovim timom. Ovom prilikom je uručena donacija knjiga Centra dr. Rudolfa Steinera za knjižnicu FAZOS-a.