S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na predavanje Richarda Rambsothama “Sudbina Europe – kako je nagovješteno u maloj kupoli prvog Goetheanuma i razumijevanje i odgovornost vezano za današnju svjetsku krizu i tragičan rat u Ukrajini.”
Predavanje će biti održano u PONEDJELJAK, 30. svibnja 2022. u 17 sati u prostorijama Centra dr. Rudolfa Steinera, Prvomajska 4, 40320 Donji Kraljevec.
Predavanje će biti održano na engleskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski jezik.
Ulaz slobodan.
Životopis predavača:
Richard Ramsbotham je pisac i kazališni redatelj, koji živi u Stroudu u Engleskoj. Autor je knjiga ‘Who Wrote Bacon? William Shakespeare, Francis Bacon and James 1. A Mystery for the 21st Century’; ‘An Exact Mystery: The Poetic Life of Vernon Watkins’; napisao je brojne članke za časopis New View o temama kao što su 11.rujna, sudbina Europe, izazov krize Covid-19 i 4. Industrijska revolucija. Nedavno je završio s prijevodom sve četiri misterijske drame Rudolfa Steinera na engleski jezik u kojima je također glumio i režirao. Suosnivač je ‘Fourfold Living Arts’ inicijative izvedbenih umjetnosti, koja organizira radionice, konferencije i performanse. Njegov prvi nastup, na Miholje 2020. u Londonu, zvalo se ‘Liječenje rana Europe.’ Putovanja u Beč, Ljubljanu, Zagreb, Metković, Prag te istočni i zapadni Berlin 1988. odigralo je važnu ulogu u njegovoj biografiji i otvorilo teme i pitanja s kojima nastavlja živjeti i danas.
Vidimo se!