Na poziv gradonačelnika Sombora (Srbija) Antonia Ratkovića u četvrtak 26. svibnja 2022. godine ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, mr.sc. Dijana Posavec posjetila je ovaj multikulturalni grad u Vojvodini i tom prilikom potpisala Sporazum o suradnji. Vojvodina je tradicionalno poljoprivredna regija s više od milijun i pol hektara obradivih površina. Zbog obilja plodnog poljoprivrednog zemljišta koje pokriva 90% njezina teritorija, poljoprivreda je važan dio domaćeg gospodarstva te kontinuirano privlači interes stranih tvrtki za sektor poljoprivrede, posebice za sektor hrane i pića.
U posljednje vrijeme raste interes za ekološkom i biodinamičkom poljoprivrednom proizvodnjom u čemu svoj doprinos može dati i Centar dr. Rudolfa Steinera u vidu prijenosa znanja i praksi kao referentni centar za biodinamički poljoprivredu u ovoj regiji.
Poljoprivredni sajam u Novom Sadu zasigurno je jedan od najvećih u ovom dijelu Europe. Održava se već 89 godina, ove godine s Mađarskom kao zemljom partner. Na poziv Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, mr.sc. Dijana Posavec u petak 27. svibnja 2022. godine posjetila je sajam te u sklopu poslovnih susreta organskih proizvođača 2022 održala predavanje i predstavila rad Centra.