U četvrtak, 9. lipnja 2022. godine Centar dr. Rudolfa Steinera posjetila je grupa od 25 profesora iz škole Parzival – Zentrum, Karlsruhe iz Njemačke.

Riječ je o pedagoškom centru osnovanom 1999. godine, a čiji se rad i aktivnosti odnose na praktična znanja u obrazovanju, promociji i savjetovanju iz područja pedagogije dr. Rudolfa Steinera tzv. Waldorfskog obrazovanje. Centar Parzival unutar svog područja rada ima nekoliko sekcija kao što su specijalno edukacijsko-savjetodavno društvo, škola Karla Stockmeyera, strukovna škola, školska farma Sonnenhof, ambulante za hitnu pedagogiju, dječji dom (dnevni vrtić, dječji vrtić i posebni školski vrtić), škole za malodobne izbjeglice, intervencija uz pomoć životinja i mnoge druge.

U sklopu ovog divnog posjeta, kao dio grupe profesora, Centar dr. Rudolfa Steinera posjetio je i Bernd Ruf, njemački waldorfski pedagog i voditelj hitne pedagogije Prijatelja waldorfskih obrazovanja, kojemu je osnivač. Bernd Ruf također djeluje i kao učitelj razredne nastave u navedenom centru, s posebnim naglaskom na „intenzivnu nastavu“ za mlade ljude. Razvio je koncept hitne pedagogije, temeljen na Waldorfskom obrazovanju. To je sustav pomoću u kojoj Bernd pomaže djeci i mladima diljem svijeta u ratnim zonama i područjima pogođenim prirodnim katastrofama od Kine, Indonezije, Japana, Kenije itd. Ruf je 2010. godine osnovao Centar kompetencija za hitnu pedagošku kriznu intervenciju u Parzivalnom centru u Karlsruheu te ga vodi i danas.

U sklopu posjeta Centru dr. Rudolfa Steinera grupa je obišla rodnu kuću dr. Steinera, crkvu Sv. Roka u Draškovcu gdje je Steiner kršten i Eko-Etno zbirku dr. Juraja Kolarića u Donjem Hrašćanu.