Europska unija prepoznala je ekološki način proizvodnje kao jedan od ključnih elemenata za postizanje ciljeva definiranih u svojim strateškim dokumentima (Zeleni plan, Strategija od polja do stola, Strategija biološke raznolikosti do 2030. godine) te je povodom toga prošle godine, potpisana zajednička deklaracija prema kojoj će se svake godine, 23. rujan obilježavati kao „EU ORGANIC DAY“. Svrha ove plemenite manifestacije je podići svijest o karakteristikama i dobrobitima organske proizvodnje te procjeniti napredak Europe prema postizanju cilja da se do 2030. godine najmanje 25% poljoprivrednog zemljišta mora obrađivati organski.
U sklopu navedenog, Centar dr. Rudolfa Steinera kao referentna ustanova na području ekološke i biodinamičke poljoprivredne prakse u Republici Hrvatskoj, organizacijski se pridružio međunarodnom obilježavanju te manifestacije.
Tom prilikom zajedno s Turističkom zajednicom Međimurske županije, obilježit ćemo i Svjetski dan turizma koji se ove godine održava pod geslom: World Tourism Day 2022: Rethinking tourism.