U Svetom Martinu na Muri od 12. do 16. rujna 2022. godine održan je 14. Kongres Hrvatskog tloznanstvenog društva u suorganizaciji s Centrom dr. Rudolfa Steinera. Ovogodišnja tema Kongresa bila je „Degradacija tla – izazov za poljoprivrednu proizvodnju“, a cilj je bio sudionike programa upoznati s novim saznanjima iz područja tloznanstva, upravljanja tlom i inovativnim temama u hrvatskoj poljoprivredi. Ovo je bila jedinstvena prilika za sve sudionike za razmjenu znanja i iskustva iz područja znanosti i gospodarstva kako bi unaprijedili već postojeća znanja iz zaštite okoliša, poljoprivrednih praksa i drugih problematika.
Svečano otvorenje 14. Kongresa Hrvatskog tloznanstvenog društva bilo je u utorak, 13. rujna 2022. godine, u Termama Sveti Martin na Muri, gdje je ispred Centra dr. Rudolfa Steinera, ravnateljica, dr.sc. Dijana Posavec pozdravila sve prisutne i najavila neke od tema zastupljene u toku ovog događaja.
U petak, 16. rujna 2022. godine, 14. Kongres preselio je u prostorije Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, gdje je za 60-tak sudionika, uključujući prof.dr.sc. Ferdo Bašića, akademika HAZU-a, ravnateljica, dr.sc. Dijana Posavec održala predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj praksi utemeljenoj na znanjima dr. Rudolfa Steinera te upoznala sve prisutne s likom i znanjima dr. Steinera. Nakon predavanja, organiziran je posjet njegovoj rodnoj kući i spomen parku kraj željezničke postaje.