U sklopu programa „ U susret Miholju“ koji se u Centru dr. Rudolfa Steinera održavao od 12. rujna do 1. listopada 2022. godine, ove je subote, 1. listopada bila održana zanimljiva radionica euritmije. Davne 1912. godine utemeljio ju je dr. Rudolf Steiner, a riječ je o umjetnosti pokreta i terapijskoj metodi koja se danas sve više cijeni, kako u zdravstvenom tako i u pedagoško-socijalnom aspektu.
Voditeljica radionice bila je poznata i vrlo cjenjena učiteljica euritmije, gđa. Eva Maria Rascher koja je ujedno i osnivačica prve euritmijske škole u okviru Socijalno-terapijske zajednice „Camphill- Eurythmy school“ u Engleskoj. Kao učitelj euritmije radila je diljem svijeta kao što su Njemačka, Francuska, Južnoafrička Republika, Rusija, Irska itd. Iako su se u sklopu gore navedenog programa radionice euritmije odražavale svakim danom, u subotu je radionica euritmije bila posebno intenzivna jer je okupila veliki broj upravo profesionalnih i školovanih međunarodnih euritmista iz područja rada Ansambla IONA, Zagreb.
Tom je prilikom u prostorijama Centra dr. Rudolfa Steinera gostovala i ekipa HRT-a, gosp. Mladen Iličković te gđa. Ana Tomašković, kako bi posebnost i vrijednost ovakvih radionica prikazali u emisijama „EKO ZONA“ i „Normalan život“ i ljudima još više približili prednosti i znanja dr. Rudolfa Steinera iz područja euritmije.

Mladen Iličković, HRT, Dijana Posavec, ravnateljica Centra i Ana Tomašković, HRT

Danijel Grčević o zdravstvenoj euritmiji