U Opatiji, Splitu i Donjem Kraljevcu od 29. listopada do 1. studenog 2022. godine održana je DRUGA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O PSIHOZOFIJI pod nazivom „UVOD U PSIHOZOFIJU RUDOLFA STEINERA“
Na dan 1. studenoga 2022. obilježila se 112. obljetnica psihozofije, odnosno antropozofske psihologije, psihoterapije i psihosomatske terapije, koju je utemeljio dr. Rudolf Steiner u Berlinu od 1. do 4. studenoga 1910. Steiner je time dao novi impuls i novi naziv za područje, ‘psihozofija’, kao antropozofsku alternativu tada rastućoj plimi psihoanalize. Pred kraj posljednjeg predavanja rekao je: “Uspio sam vam dočarati samo mali djelić iz beskonačnog carstva psihozofije” i također: “Jasno je vidljiva snažna suradnja u ovom djelovanju, koja vam sada ili u budućnosti omogućuje njeno utjelovljenje za služenje čovječanstvu”.
Yehuda Tagar je izraelski, australski, južnoafrički i britanski antropozofski savjetnik, psihoterapeut, organizacijski konzultant i trener, utemeljitelj Praktične psihozofije – psihofonetike i metodičke empatije. Direktor je Međunarodnog Psihofonetičkog instituta, suvoditelj Psihozofske akademije Srednje Europe i Škole empatije u Slovačkoj.

Yahuda Tagar u Centru dr. Rudolfa Steinera

 

Yahuda Tagar, Marinka Špodnjak, dr. Ratimir Šimetin, dr.sc. Dijana Posavec