Svake godine početkom veljača u Goetheanumu (zgradi koju je dizajnirao prema načelima organske arhitekture sam dr. Rudolf Steiner) održava se svjetska konferencija o biodinamičkoj poljoprivredi i praksama.
Ove godine konferencija je održana pod nazivom „Agriculture Conference 2023. – Reflections on Agriculture as a Cultural Impulse: Towards the 100th Anniversary of Biodynamics“ kao priprema za veliku 100-tu obljetnicu nastanka biodinamičke poljoprivrede koja će se održati 2024. godine.

Stoga je ove godine naglasak predavanja bio na iskustvima međunarodnih eksperata iz Engleske, Španjolske, istočne Europe, Njemačke, Danske, Italije, Francuske, Meksika, SAD-a,  Čilea, Indije i drugih zemalja.
Održana su predavanja na temu: Žene kao pioniri u biodinamičkoj poljoprivrednoj praksi; Povijest nastanka biodinamičke poljoprivrede; Kako poljoprivredni tečaj dr. Rudolfa Steinera može postati temelj našeg odnosa sa prirodom?; Može li biodinamička poljoprivreda i danas biti izvor inspiracije za sve buduće generacije? Vandana Shiva održala je predavanje pod nazivom Ponovno otkrivanje tajne u poljoprivredi.

Vandana Shiva indijska je znanstvenica, aktivistica za zaštitu okoliša, zagovornica prehrambenog suvereniteta, ekofeministica i antiglobalistička autorica. Živi u Delhiju, te je do sada napisala više od 20 knjiga. Često je nazivaju “Gandhi žitarica” zbog njezinog aktivizma povezanog s pokretom protiv GMO-a.

Godinu dana prije obilježavanja 100-te obljetnice nastanaka biodinamičke poljoprivrede, ovom se međunarodnom konferencijom nastojalo osvrnuti i na Koberwitz (Poljska), u kojem je davne 1924. dr. Rudolf Steiner održao poznati desetodnevni Poljoprivredni tečaj – duhovno-znanstvene osnove za napredak poljoprivrede i time utjecao na razvoj novog načina poljoprivredne proizvodnje – biodinamičke, kao preteča ekološke poljoprivrede.

Sve su ovo uvodna pitanja i teme koje će se nastaviti Međunarodnom konferencijom o biodinamičkoj poljoprivredi krajem 2023. godine u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu. Na taj način započet će obilježavanje 100-te obljetnice nastanka biodinamičke poljoprivrede koja će ponovno na jednom mjestu ovog puta u Donjem Kraljevcu, rodnom mjestu dr. Steinera, okupiti brojne svjetske stručnjake iz tog područja.