„Počeci i razvoj euritmije“ naslov je predavanja koje je ove subote, 18. veljače 2023. godine održao poznati euritmist, dugogodišnji voditelj Eurythmeauma Stuttgart te istaknuti član Else Klink Ansambla – Michael Leber.

Krajem 20. stoljeća zabilježen je značajan pad euritmije, sve je manji broj euritmijskih tečajeva, a brojni ansambli koji su do tada djelovali počeli su se raspadati. Međutim, rad u Eurythmeum Stuttgart se nastavlja, iako su tečajevi euritmije u privremenom padu. Unatoč toj krizi, Michael Leber u suradnji sa svojim kolegama uspijeva predvoditi mnoge generacije studenata do njihovih diploma i na taj način ponovno oživjeti euritmiju. Organizirao je brojne euritmijske nastupe gotovo na svakom kontinentu i povećati utjecaj euritmije u samom Stuttgartu. Neke od značajnih turneja koje je organizirao bila je u SAD-u u razdoblju od 1997.-2004. godine, te brojni nastupi po Japanu, Novom Zelandu, Tajlandu, Južnoj Koreji od 1998.-2001. godine. Godine 2011., zajedno s Taniom Mierau, pretvorio je obuku euritmije u diplomu prvostupnika u suradnji s Freie Hochschule Stuttgart. U tu svrhu će se revidirati nastavni plan i program, a studentima će se kroz suradnju ponuditi šire perspektive. Osim toga, za mnoge studente iz inozemstva diploma prvostupnika znači profesionalno priznanje u njihovim zemljama.

U sklopu gostujućeg predavanja Michaela Lebera, za studente euritmije i diplomirane euritmiste, bio je organiziran niz seminara kako bi ovaj svojevrstan događaj i vrijedno iskustvo predavača, utjecalo na nove generacije euritmista.