U sklopu projekta „NOVA GENERACIJA za novi razvojni koncept ruralnog turizma“ Udruge Agroturizam Konavle, u srijedu 15. veljače 2023. godine, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, dr.sc. Dijana Posavec, održala je predavanja „Biodinamička agrikultura u funkciji održive poljoprivredne prakse“ i „Uvodno predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi, osnovnim postulatima, metodama i tehnikama razvoja“.

Ovo je samo jedno od niza predavanja u sklopu navedenog projekta Udruge Agroturizam Konavle, s ciljem pružanje potpore i edukacije onima koji će novom energijom, uz prihvaćanje suvremenih trendova i tehnologija biti pokretači daljnjeg razvoja ruralnog turizma u Konavlima.

U sklopu edukacija i predavanja koja su se održala u Konavlama, bio je zakazan susret između predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije te Centra dr. Rudolfa Steinera. Na radnom sastanku bili su Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije,  Joško Cebalo, zamjenik župana, Žaklina Marević, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine,  Ivana Radić, pročelnica za poljoprivredu i ruralni razvoj, Ivo Mujo, predsjednik Udruge Agroturizam Konavle te ispred Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijana Posavec. Susret je rezultirao dogovorom za daljnjom suradnjom iz područja biodinamičke poljoprivrede Dubrovačko-neretvanske županije i Centrom dr. Rudolfa Steinera.