U periodu od 18. do 21. veljače 2023. godine u Republici Hrvatskoj boravio je Sundeep Kamath, glavni tajnik All India Organic Network Association. Osim trenutnog statusa u navedenoj udruzi, Sundeep Kamath obnašao je i funkciju bivšeg tajnika Biodinamičke udruge Indije te je savjetnik za certificiranje za Butan, indijsku saveznu državu Nagaland kao i za neke pokrajine na području Filipina, Tajlanda i Kine koje žele svoju poljoprivrednu proizvodnju u potpunosti pretvoriti u biodinamičku. Bio je u Izvršnom odboru Antropozofskog društva Indije te je jedan od osnivača Waldorfske škole u Bangaloreu koja je utemeljena po principima waldorfske pedagogije dr. Rudolfa Steinera. Kao član Organizacijskog odbora Svjetskog organskog kongresa 2017. godine, omogućio je po prvi put stvaranje mogućnosti sudjelovanja malih i marginalnih poljoprivrednika s globalnog juga na ovom velikom događaju. Njegov doprinos u promicanju i podizanju svijesti o važnosti ekološke i biodinnamičke poljoprivrede i održivog načina života izuzetno je cijenjen diljem svijeta.

Prilikom posjeta Hrvatskoj, gosp. Sundeep boravio je i u Međimurskoj županiji. Tom je prilikom u nedjelju, 19. veljače 2023. godine posjetio Donje Međimurje te Centar dr. Rudolfa Steinera. Ravnateljica Centra, dr. sc. Dijana Posavec predstavila je rad i aktivnosti Centra, čiji je najbitniji fokus edukacija lokalne i šire zajednice zainteresirane za biodinamičku agrikulturu koja doprinosi održivosti i zelenim politika u poljoprivredi. U ponedjeljak, 20. veljače, susreo se na radnom sastanku u Međimurskoj palači turizma s direktorom Turističke zajednice Međimurske županije Rudijem Grulom. Susret je rezultirao dogovorom o potencijalnoj suradnji pojedinih regija Indije, kao države koja se okreće ka održivosti  i razvoju, ali uz  smanjeni ugljični otisak, te Međimurske županije koja u narednim godinama ima zacrtane ciljeve – održivi turizam – poljoprivreda – gospodarstvo  – agroturizam. U poslijepodnevnim satima, gosp. Sundeep je održao sastanak s dekanom Agronomskog fakulteta, Ivicom Kisić. Tom su prilikom bile predstavljene glavne ideje i zaključci Međunarodnog summita o obnovljivim izvorima energije koji se održao od 11. – 18. veljače 2023. godine u Dubrovniku. Naime, Indija i Agronomski fakultet Zagreb, bili su glavni organizatori ovog svojevrsnog događaja, a čija je glavna tema bila održivost, energetika, sigurnost hrane i inovativne tehnologije na području poljoprivrede.
Planiran je uzajamni posjet predstavnika fakulteta nekolicini indijskih sveučilište te suradnja na doktorskim studijima u području biotehničkih znanosti.