U petak, 10. ožujka 2023. godine u sklopu studijskog putovanja, Centar dr. Rudolfa Steinera posjetili su 60-tak učenika i njihovih 11 učitelja iz osnovne škole i privatne gimnazije „Epoha“, Zagreb. Riječ je o školi s pravom javnosti, a  koja svoj rad također zasniva i prema waldorfskim načelima utemeljenim prema dr. Rudolfu Steineru. Školu trenutno pohađa oko stotinjak učenika svih uzrasta.

Navedeno studijsko putovanje organizirano je s ciljem upoznavanja djece s poljoprivrednom proizvodnjom, a posebice biodinamičkom koja predstavlja poljoprivredu koja je prihvatljivija za klimatske promjene, ali i ekološki održiva.

Organiziran je posjet muzeju nematerijalne baštine, Riznica Međimurja u Čakovcu gdje su se učenici mogli upoznati s nematerijalnom poviješću Međimurja poput Međimurske popevke ili pak čuti poneku priču o turskim agama. Po završetku posjeta Riznici, učenici su svojim učiteljima posjetili  Eko kuću Holiday Home Lina u vlasništvu obitelji Lajtman, prvu kuću za odmor u Hrvatskoj s prestižnim eko certifikatom Europske Unije – Ecolebel. Ovdje ih je dočekao domaći ručak kojeg su pripremile vrijedne ruke obitelji Lajtman. Slijedio je posjet ranču „Curek“ gdje se nalaze razne domaće životinje, a nakon toga posjet Centru i rodnoj kući dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.