Pozivamo sve zainteresirane na radionicu prstovnih igara i predstavljanje knjige Wilme Ellersiek koja će se održati u SRIJEDU, 31. svibnja 2023. godine s početkom u 18 sati u prostorijama Centra dr. Rudolfa Steinera, Donji Kraljevec.
Knjiga sadrži odabrane igre koje su ritmičko-plesnog i stvaralačkog karaktera, a koje potiču maštu, razvoj govora i pokreta. Na radionici će sudionici moći vježbati igre iz knjige i dobiti uvid u posebnost igara Wilme Ellersiek.

Ove prstovne i gestovne igre su utemeljene na neurološkim istraživanjima o povezanosti ruke i mozga. Usmjerene su na razvoj senzomotoričkih, govornih i kreativnih sposobnosti djece. Dodirne igre su male ritmički-glazbeno oblikovane igre prstima, dlanom i dodirom tijela, koje s malim djetetom izvodi majka ili otac, a kasnije i odgajatelj. Upotrebom dodirnih igara njegujemo osjetila za dodir, vitalitet, ravnotežu i pokret. Cilj igara je omogućiti iskustvo nježnog, smirujućeg dodira preko kojeg se dijete osjeća dobrodošlo te može razvijati samopouzdanje. Dodirne igre Wilme Ellersiek odišu dubokim terapeutskim impulsom koji je nužan djeci u današnje vrijeme. U ponuđenim igrama dolazi također  do izražaja namjera Wilme Ellersiek pomoću ritmičko-muzikalnih gestovnih igara djecu dovesti do izvora životne radosti i izgrađujućih životnih snaga.Dolaskom na radionicu dobit ćete mogućnost svojoj djeci svakodnevno kroz kratku igru pokloniti ljubav i donijeti radost.

Cijena od 30 EUR uključuje radionicu i knjigu kao radni materijal.

Datum, vrijeme i mjesto održavanja : 31.5.2023. 18-20 h

Centar dr. Rudolfa Steinera, Prvomajska 4, 40320 Donji Kraljevec

Prijave na mail : [email protected]

Facebook, Instagram: Igre Ellersiek

Voditeljice radionice :

Ingrid Weidenfeld studirala je ritmiku i violinu i specijalizirala kod Wilme Ellersiek Ritmiku za predškolsko dijete. Nakon toga vodila tečajeve ritmike za predškolce i roditelje te radi kao docentica za predškolsku ritmiku po metodi Wilme Ellersiek.

 Mirjana Radanović ritmički pedagog po metodi Wilme  Ellersiek. Izobrazbu je apsolvirala u Institutu za gestovne i prstovne igre Wilme Ellersiek (INSEL) u Stuttgartu. Mirjana je dugogodišnji pedagoški djelatnik, (radila je kao učiteljica razredne nastave, lutkarica, waldorfska učiteljica i sada waldorfski odgajatelj u Njemačkoj) U radu s djecom svakodnevno koristi igre Wilme Ellersiek i zbog uvida u dobrobit igara počela je s prevođenjem igara na hrvatski jezik.

Prva zbirka izabranih igara izašla je u studenom 2022. godine u izdanju Instituta za waldorfsku pedagogiju iz Zagreba.