Centar dr. Rudolfa Steinera ugostio je od 8. do 10. svibnja 2023. godine 15tak posjetitelja iz Norveške, Danske i Švedske. Tako ih je, prema vlastitom programu „stopama dr. Rudolfa Steinera“ put doveo do Donjeg Kraljevca, mjesta gdje je davne 1861. rođen dr. Rudolf Steiner.

Boravak u Centru dr. Rudolfa Steinera, obilježili su cjelodnevnim seminarima i predavanjima koja su se odnosila na proučavanje ranijih faza života dr. Rudolfa Steinera. Poznato je da je dr. Rudolf Steiner već u najranijim godinama svoga života pokazao veliku želju za učenjem kao i razumijevanjem svijeta oko sebe. Upravo je to oblikovalo njegov karakter i potaknulo ga na traganje za znanjem i duhovnošću. Pokazao je veliki interes za prirodnim znanostima (pogotovo za geometrijom), a kasnije se bavio filozofijom, ezoterijom i slično.

Ovo su samo neke od činjenica o Steinerovom životu koje su potaknule ovu zanimljivu grupu posjetitelja (waldorfski učitelji i odgajatelji, astronomi, glazbenici, biodinamički proizvođači, dizajneri, bankari, prevoditelji) da krenu u istraživanje njegovog života te prije polaska u Beč, posjete mjesto rođenja dr. Rudolfa Steinera odakle je sve krenulo.