IFOAM AgriBioMediterraneo – 2. Forum ekoloških maslinara mediteranskih zemalja (2nd Organic Olive Growers’ Community Tour) održat će se u Hrvatskoj od 12. do 15. listopada 2023. godine!

Jedinstvena četverodnevna tura!

Naše putovanje započet ćemo u Zagrebu, prije nego što ćemo sljedeća 3 dana nastaviti u Istarskoj županiji, najvećem poluotoku na Jadranu, kako bismo posjetili ekološke maslinike, mlinove i preše. Istra je karakteristična po bujnim žitnim poljima, dolinama, vinogradima i maslinicima na brežuljcima te, konačno, po obalama Sredozemnog mora.

Radionice

Sudionici će pohađati radionice koje će voditi ekološki poljoprivrednici, znanstvenici i prerađivači s dubokim poznavanjem tajni proizvodnje maslinovog ulja, što dovodi do stvaranja vrhunskog ekološkog poljoprivrednog proizvoda.

Članovi zajednice će steći znanja o najboljim tradicionalnim praksama rukovanja dragocjenom maslinom. Istraživat će različite sorte maslina i kušati njihove jedinstvene arome i okuse.

Ovo jedinstveno umrežavanje organizira IFOAM AgriBioMediterraneo, a domaćin je Centar dr. Rudolfa Steinera uz potporu Istarske županije.

Za više detalja o tome kako se pridružiti našem obilasku zajednice i za potpuni dnevni red, ispunite obrazac za informacije na https://tinyurl.com/Croatia23Info