U okviru studijskog putovanja u Hrvatskoj, grupa poljoprivrednika, agronoma i drugih stručnjaka iz Azerbajdžana angažiranih na projektu “Promoting Competitiveness, Cooperation and Modernization in the Fruit and Vegetable Sector in Lankaran Region” imala je priliku posjetiti Centar dr. Rudolfa Steinera. Tijekom tog posjeta, ravnateljica Centra, dr. sc. Dijana Posavec, srdačno je dočekala goste iz Azerbejdžana i predstavila im je rad Centra, te su posjetili rodnu kuću dr. Rudolfa Steinera i spomen park.

Tijekom posjeta razmijenili smo iskustva i ideje te se upoznali s inovativnim metodama i tehnologijama koje se koriste u Hrvatskoj kako bi se unaprijedila konkurentnost i modernizirao sektor voća i povrća.

Ovo studijsko putovanje predstavlja važan korak prema jačanju suradnje između Azerbajdžana i Hrvatske u poljoprivredi te razmjeni znanja i iskustava u cilju unaprjeđenja poljoprivrednog sektora u Lankaran regiji. Gosti iz Azerbejdžana su izrazili svoju zahvalnost na gostoprimstvu i vrijednim informacijama koje su stekli tijekom posjete Centru dr. Rudolfa Steinera.