U subotu, 25. studenog 2023. godine, dr. phil. Peter Guttenhöfer, u organizaciji Instituta za waldorfsku pedagogiju, održao je predavanja i radionice na temu „Dijete i zemlja“ u Centru dr. Rudolfa Steinera.

Peter Guttenhöfer, doktor filozofije s više od 40 godina iskustva kao profesor na Freie Waldorfschule u Kasselu/Njemačka, suosnivač Kassel Teacher Training College for Waldorf Education te aktivni predavač na Sveučilištu u Kasselu, podijelio je svoje znanje kao trener učitelja i školski savjetnik, posebno na području pedagogije djelovanja ili “The Art of Education of Doing”. Kao bivši član pedagoškog istraživačkog centra Njemačkog waldorfskog saveza te autor niza publikacija, Guttenhöfer je surađivao s drugim znanstvenicima, waldorfskim učiteljima i imanjem Hof Pente na sjeveru Njemačke, gdje je sudjelovao u pokretanju škole koja izravno povezuje učenje sa životom i radom na imanju starom 500 godina.

Kroz predavanja sudionici su imali priliku čuti inspirativne priče, ali i aktivno sudjelovati na radionicama s učiteljima, roditeljima i djecom.