Centar dr. Rudolfa Steinera je aktivno sudjelovao kao izlagač na sajmovima hrane i zdravog življenja – CROAGRO koji se održao na zagrebačkom velesajmu od 30. studenoga do 3. prosinca 2023. godine.

U okviru sajma, ravnateljica centra dr. sc. Dijana Posavec održala je dva predavanja, u četvrtak 30. studenoga na temu “Prva županija s Green Destination Certifikatom” te u nedjelju 3. prosinca na temu “Unaprjeđenje održivog turizma kroz primjenu biodinamičkih poljoprivrednih praksi”.

Naša prisutnost na sajmu omogućila nam je da razmijenimo iskustva i povežemo se s mnogim posjetiteljima, među kojima su se istaknuli pojedinci poput Davida Pejića, vlasnika Eko imanja ZRNO, koji je dobio prestižno priznanje za najboljeg europskog ekološkog poljoprivrednika u konkurenciji od 200 tvrtki i pojedinaca iz 26 zemalja, kao i prof. dr. sc. Ivica Kišić, dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Također, susreli smo se i s prijateljima Centra iz Bosne i Hercegovine koji su u fazi pokretanja novog projekta vezanog uz biodinamičku agrikulturu i waldorfsku pedagogiju.

Osim toga, imali smo priliku uspostaviti mnoge nove kontakte s biodinamičkim i ekološkim proizvođačima tijekom trajanja sajma. Ova interakcija nam je omogućila dublje razumijevanje trenutnih trendova i praksi u području održive poljoprivrede i ekologije. Sajam je bio izuzetna prilika za širenje znanja i umrežavanje s vodećim stručnjacima te praktičarima u području zdravog življenja i ekoloških inicijativa.