Dr. sc. Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, aktivno je sudjelovala na međunarodnoj Konferenciji Demeter/biodinamičkih organizacija Istočne i Sjeverne Europe, koja se održala od 8. do 10. prosinca 2023. godine u Pragu, Češka. Konferenciji su prisustvovali predstavnici iz ukupno 17 zemalja (Češka, Estonija, Finska, Danska, Grčka, Mađarska, Latvija, Litva, Norveška, Poljska, Srbija, Slovenija, Švedska, Ukrajina, Švicarska, Njemačka i Hrvatska).

Ovo značajno okupljanje je pružilo platformu sudionicima da putem predavanja i edukacijskih radionica prodube razumijevanje i raspravljaju o ključnim aspektima biodinamičke agrikulture. Fokus konferencije bio je na unapređenju organizacije biodinamičke agrikulture, povećanju efektivnosti, poticanju zajedničke suradnje među proizvođačima te promociji važnosti ovog pristupa. Teme su obuhvatile i područja koja se odnose na podršku proizvođačima, kao i druge ključne aspekte vezane uz biodinamičku agrikulturu.

Dijana Posavec je svojim angažmanom na konferenciji aktivno doprinijela dijalogu o navedenim pitanjima te podijelila svoje stručno znanje i iskustvo kako bi se potaknulo napredovanje ove važne grane agrikulture. Njen doprinos je bio od izuzetne važnosti za bogatstvo diskusija i smjernica koje su proizašle iz ovog značajnog skupa.