Udruga Lijepa Naša održala je u subotu, 16. prosinca 2023. godine redovito zasjedanje Sabora Udruge, na kojem je ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, dr. sc. Dijana Posavec, jednoglasno izabrana kao članica.

Udruga “Lijepa naša” osnovana je 1990. godine i predstavlja najveću ekološku organizaciju u Republici Hrvatskoj. Poznata je po svojem obuhvatnom programu i projektima usmjerenima na odgoj, obrazovanje za okoliš te promicanje održivog razvoja. Na međunarodnoj razini, službeno je predstavnik Hrvatske u Međunarodnoj zakladi za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (FEE). Posjeduje licencu za provođenje FEE-ovih programa i projekata te koordinira njihovu implementaciju u Hrvatskoj.

Njezino djelovanje usmjereno je na promicanje ekološke svijesti, posebno među djecom i mladima, naglašavajući važnost i metode očuvanja okoliša. Također, organizira akcije za zaštitu i unapređenje kvalitete okoliša, promovira prirodne ljepote i ostale vrijednosti Republike Hrvatske te potiče ekološku i održivu proizvodnju.

Među projektima koje udruga provodi ističu se “Eko kviz Lijepa naša”, “Mi jedemo odgovorno”, “Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj” i mnogi drugi. Međunarodni projekti Udruge Lijepa Naša su Plava zastava za plaže i marine, Zeleni ključ za smještajne objekte i Eko-škole. Osim međunarodnih programa i nacionalnih projekata, u proteklih dvadeset i pet godina postojanja, Udruga Lijepa Naša u suradnji s partnerima realizira i znanstvene projekte.