Ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, dr. sc. Dijana Posavec održala je sastanak s Mirom Gavranom, predsjednikom Matice Hrvatske.

Miro Gavran, hrvatski suvremeni romanopisac, pripovjedač, dramatičar i pisac za mlade i jedan  je od najproduktivnijih i – u međunarodnim razmjerima –  najzapaženiji hrvatski pisac zadnjeg desetljeća.

Pokretač je i časopisa “Plima” u kojemu je od 1993. do 1996. godine radio kao glavni urednik i voditelj radionica kreativnog pisanja. Autor je psihološko egzistencijalnih romana te djela za djecu i mlade, za koja je bio nagrađivan u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim toga, piše i scenarije za televizijske filmove.

Miro Gavran je jedini živući pisac na području Europe koji ima kazališni festival posvećen njemu. Festival pod nazivom “Gavranfest” osnovan je 2003. godine u slovačkoj Trnavi.

Tijekom sastanka ravnateljica Centra dr. sc. Dijana Posavec predstavila je rad centra, a nakon toga smo posjetili Centar za posjetitelje Ekomuzeja Međimurje gdje smo imali priliku na interaktivan i zabavan način upoznati atraktivne sadržaje četrnaest izvornih lokaliteta u Međimurju, između ostalog i rodno mjesto dr. Rudolfa Steinera.

Miri Gavranu zahvaljujemo na podršci našem radu i radujemo se budućoj suradnji.