Od 7 do 10. veljače 2024. godine u Goetheanumu, svjetskom centru antropozofskog pokreta, smještenom u Dornachu, Švicarska održala se međunarodna konferencija o biodinamičkoj poljoprivredi pod nazivom „Sun-Earth-Human“.

U 2024. godini obilježava se 100-ta obljetnica od predavanja koje je održao dr. Rudolf Steiner pod nazivom Poljoprivredni tečaj i time utro put za nastanak biodinamičke agrikulture iz koje se kasnije modificirala i razvila ekološka poljoprivreda. Ovaj desetodnevni poljoprivredni tečaj održao je dr. Rudolf Steiner u Koberwitzu u lipnju 1924. Tijekom ovih stotinu godina, taj impuls je prenesen s jednog mjesta na cijeli svijet, od prve grupe do stotina grupa, od srednjoeuropskog konteksta do mnogih kulturnih regija diljem svijeta.

Više od 1.000 polaznika iz 51 zemlje sudjelovalo je na ovoj značajnoj 100.-toj obljetnici biodinamičke poljoprivrede – uz predavanja, radionice, tečajeve i veliku izložbu plakata o biodinamičkim inicijativama diljem svijeta!

Hrvatsku inicijativu na konferenciji predstavili su ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera dr.sc. Dijana Posavec i Rudi Grula direktor Turističke zajednice Međimurske županije. Navedenom skupu nazočio je i generalni konzul RH u Zürichu mr.sc. Slobodan Mikac.