U subotu, 24. veljače 2024. godine, održana je već tradicionalna 23. po redu razmjena domaćeg sjemena. Organizirana od strane Društva za biološko-dinamičko gospodarenje DUGA i Centra dr. Rudolfa Steinera, ovogodišnji događaj održan je u prostorijama zgrade Scheier u Čakovcu, nastavljajući svoju misiju poticanja očuvanja biološke raznolikosti i promicanja održive poljoprivrede.

Izlagači su se okupili iz svih dijelova Hrvatske, a zanimanje za događaj bilo je toliko veliko da su se pridružili i poljoprivrednici iz Slovenije i Austrije.

Tijekom manifestacije, ravnateljica Centra dr. sc. Dijana Posavec održala je inspirativno edukativno predavanje o biodinamici, ističući važnost održivog gospodarenja tla i ulogu biodinamičkog sjemenja u tom kontekstu. Njezine riječi nisu samo informirale posjetitelje, već su potaknule razmišljanje o ekološkim izazovima i prilagodbama koje je nužno implementirati kako bismo sačuvali okoliš za buduće generacije.

Posjetitelji su imali priliku ne samo razmijeniti sjeme, već i uživati u kušanju raznovrsnih prehrambenih proizvoda izlagača. Događaj je privukao zaljubljenike u ekološku poljoprivredu i očuvanje tradicijskih sorti iz cijele države. Ovaj događaj nije bio samo prilika za razmjenu sjemena, već je postao i mjesto gdje se dijele iskustva, ideje i inovacije usmjerene prema održivom razvoju.

Video možete pogledati na našem Youtube kanalu na poveznicama:

  1. DIO https://www.youtube.com/watch?v=FTGGDFziINE
  2. DIO https://www.youtube.com/watch?v=iQAsGRkh9q0