Povodom proslave 163. rođendana Rudolfa Steinera, održani su svečani Dani otvorenih vrata u Centru dr. Rudolfa Steinera u okviru kojih je organizirano predavanje na temu Biodinamika i Ayurveda, otvorenje izložbe i za kraj rezanje torte.

Na početku događaja ravnateljica Centra, dr. sc. Dijana Posavec, predstavila je posjetiteljima aspekte rada Centra te je održala informativno predavanje o biodinamici.

Poseban gost ovog događaja bio je veleposlanik Indije nj. e. Raj Kumar Srivastava koji je održao predavanje na temu Ayurveda pružajući uvid u bogatstvo tradicije i znanja iz tog područja.. Tijekom posjeta, veleposlanik Indije, sastao se sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem, a razgledao je i postav Ekomuzeja Međimurje malo, koji mu je prezentirao direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, te se upoznao s daljnjim projektima Međimurske županije vezanima uz promoviranje baštine te obnovom objekata u Centru znanja, kao jednom od oglednih primjera revitalizacije u Hrvatskoj.

Svečanosti su uz ostale uzvanike prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije Međimurske Županije dr. sc. Anita Perešin, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, Sanja Krištofić, predsjednica LAG Međimurski doli i bregi, Mario Moharić, predsjednik LAG Mura-Drava, Sandra Herman savjetnica za turizam, Grad Prelog, Sandra Vlah ravnateljica Dječjeg vrtića Ftiček Donji Kraljevec i mnogi drugi.

U sklopu ovog posebnog događaja, otvorena je izložba mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec. Ravnatelj škole Damir Srnec, mag. inf. , i dr. sc. Petar Križnar, magistar umjetnosti keramike, zajedno su održali inspirativan govor, naglašavajući važnost podrške mladim talentima i ulogu umjetnosti u obrazovanju.

Izložba mladih umjetnika dodatno je obogatila doživljaj, predstavljajući kreativnost i talent koji se razvijaju unutar školskog okruženja. Svečani trenuci obilježavanja rođendana Rudolfa Steinera ostavili su snažan dojam na prisutne, naglašavajući važnost interkulturalne razmjene i poticanja umjetničkog izraza među mladima.