4. HRVATSKI DANI BIODINAMIKE – 2. Forum ekoloških i biodinamičkih maslinara mediteranskih zemalja (2nd Organic and biodynamic Olive Growers Community tour) održat će se u Hrvatkoj od 9. do 12. svibnja 2024. godine.
Jedinstvena četverodnevna tura!
Naše putovanje započet ćemo u Zagrebu i Međimurskoj županiji, prije nego što ćemo sljedeća 3 dana provesti u Istarskoj županiji, najvećem poluotoku na Jadranu, kako bismo posjetili ekološke maslinike, mlinove i preše. Istra je karakteristična po bujnim žitnim poljima, dolinama, vinogradima i maslinicima na brežuljcima te, konačno, po obalama Sredozemnog mora.
Čekaju nas zanimljiva predavanja koja će voditi ekološki poljoprivrednici, znanstvenici i prerađivači s dubokim poznavanjem tajni proizvodnje maslinovog ulja, što dovodi do stvaranja vrhunskog ekološkog poljoprivrednog proizvoda.
Članovi zajednice će steći znanja o najboljim tradicionalnim praksama rukovanja dragocjenom maslinom. Istraživat će različite sorte maslina i kušati njihove jedinstvene arome i okuse.
Ovo jedinstveno umrežavanje organizira IFOAM AgriBiomediterraneo, a domaćin je Centar dr. Rudolfa Steinera uz potporu Ministarvstva poljoprivrede te Istarske županije.
Prijavite se na: [email protected], a za sve ostale detalje možete kontaktirati i Centar dr. Rudolfa Steinera na [email protected]