Ekološko poljoprivredno gospodarstvo Bio-Landgut Esterhazy u suradnji s PANNATURA, Research Institute of Organic Agriculture FiBL, udruženjem BIO Austria, Austrijskom Poljoprivrednom Komorom i Poljoprivrednim fakultetom (BOKU), organizira sajam ekološke poljoprivrede “BIO DANI POLJA 2024” koji će se održati u petak i subotu, 24.5.2024. i 25.5.2024. godine.

Mjesto održavanja “BIO DANA POLJA 2024” je ekološko poljoprivredno imanje Esterhazy u mjestu Donnerskirchen, u regiji jezera Neusiedl/ Neusiedlersee, Gradišće/Burgenland.

Ovaj sajam ekološke poljoprivrede je jedinstven po tome jer se održava na 70 ha poljoprivrednog zemljišta i prikazuje sve tehnike, životinje i strojeve u realnom radnom okruženju.

Očekuje se više od 150 izlagača, koji će prikazivati strojeve u radu, pokazivati biljke, izlagati ekološke proizvode i koji će biti na raspolaganju za razgovore.

U duhu kružne ekonomije i značaja aspekta dobrobiti životinja, na izložbenom prostoru će biti pružene velike mogućnosti za prezentacije uvjeta za držanja životinja, i to naročito kada je riječ o rijetkim životinjskim pasminama u stočarstvu. Pri tome važnu ulogu imaju npr. Angus goveda, koja se uzgajaju na ekološkom imanju Esterhazy, kokoši u mobilnim štalama, pokazne košnice za pčele i mnogo toga drugog.

Detaljnije informacije možete naći ovdje https://www.biofeldtage.at/en