Ovog tjedna, Centar dr. Rudolfa Steinera posjetila je Katherine Cole. Ona je višestruko je nagrađivana američka novinarka i spisateljica, vinska kolumnistica, producentica i autorica, čije ime se u vinskom svijetu ponajprije veže uz tzv. ružičastu revoluciju, tj. trenutak koji je širem auditoriju pomogao osvijestiti značaj laganog, a ipak zanimljivog, osvježavajućeg i nezaobilaznog vina – roséa.

Čak je i instagramski hashtag #roseallday povezan upravo s Katherine Cole i njenom prijelomnom knjigom Rosé All Day. Dolazi iz Oregona, u kojem je od svih američkih država, rosé možda najprominentnija vrsta vina, a napisala je sveukupno pet bestseller knjiga o vinu. Osim po knjizi o rosé vinu, poznata je i po knjizi o pjenušcima, Sparkling Wine Anytime. Dobitnica je prestižne James Beard Award nagrade i voditeljica međunarodnog podcasta The Four Top, koji se bavi vrućim temama u svjetskoj vinskoj areni.

Tijekom boravka u Hrvatskoj saznala je da je Rudolf Steiner rođen u Donjem Kraljevcu te je odlučila posjetiti Centar i rodnu kuću. U razgovoru s njom, ispričala nam je da trenutno piše knjigu o biodinamičkom vinarstvu.