U sklopu obilježavanja Dana Planeta Zemlje, Dana Međimurske Županije te manifestacije Noć Knjiga, prepuna Scheierova dvorana bila je domaćin inspirativnog predavanja Vrtlarice Kornelije Benyovski Šoštarić na temu ‘Što je organski vrt’. Organizirali su ga Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji s Međimurskom županijom, LAG-om Mura-Drava i LAG-om Međimurski doli i bregi, okupivši tako entuzijaste prirodnog vrtlarenja i ljubitelje knjiga u Čakovcu.

Predavanje je obuhvatilo širok spektar tema, uključujući pripremu gredica, upotrebu efektivnih mikroorganizama, tehnike sadnje, utjecaj pesticida na okoliš, kao i važnost korisnih kukaca i biljaka zaštitnica vrta. Kroz svoje stručno izlaganje, Vrtlarica je pružila prisutnima dragocjene savjete i uvide u organsko vrtlarenje kao održiv način života, potičući ih na aktivno sudjelovanje u očuvanju prirode i promicanju zdravijeg okoliša. Na kraju predavanja, Vrtlarica je odgovarala na mnoga pitanja iz publike, što je dodatno obogatilo interaktivnost događaja i potaknulo dublju raspravu o organskom vrtlarenju.

Posebno se istaknula promocija knjige “Zeleni kvadrat”, koja je naišla na veliki interes prisutnih. Mnogi su posjetitelji iskoristili priliku da osobno razgovaraju s autoricom te dobiju potpis i posvetu u svoj primjerak knjige. Ovaj susret između autora i publike dodatno je obogatio večer, stvarajući ugodnu atmosferu dijeljenja znanja i iskustava.

Ova manifestacija nije samo potaknula razmjenu ideja i iskustava među posjetiteljima već je i naglasila važnost suradnje u promicanju održivog razvoja i kulturnih događanja u regiji.