Ovog utorka, 30. travnja 2024. godine, u Centru dr. Rudolfa Steinera imali smo čast ugostiti cheficu Prisku Thuring, cheficu restorana Stara Škola koji se nalazi u okviru vinarije Clai.

Restoran Stara Škola, novi je restoran u obnovljenoj staroj osnovnoj školi u istarskoj Krasici između Grožnjana i Buja. Chefica Priska Thuring, rođena Švicarka i odgojena Kanađanka, i njezin tim pripremaju jelovnik od pet sljedova vođen namirnicama koje prate prirodne promjene istarskih godišnjih doba i daju lokalnim proizvođačima priliku da zablistaju. Priska ima više od dvadeset i pet godina iskustva kao kuharica koja je radila u prestižnim hotelima/resortima i restoranima u Švicarskoj, Kanadi, Engleskoj, Njemačkoj, Dubrovniku, Rovinju i Zagrebu, te kao privatni kuhar na najluksuznijim mega jahtama. Njezin povratak u Hrvatsku, posebice Istru, bio je neizbježan jer je među brdima, šumama i nevjerojatnom obalom otkrila mnoge proizvode koji tek trebaju biti servirani na stolu i u njima prepoznala istinsku inspiraciju za “honest food”.

Tijekom posjeta Centru, ravnateljica centra dr. sc. Dijana Posavec prezentirala je rad Centra, a glavna tema razgovora bila je biodinamička agrikultura i njena implementacija u gastronomiji.