Ove je nedjelje, 26. svibnja 2024. godine održana edukacija i radionica o biodinamičkoj poljoprivrednoj praksi na Holiday Home Lina u Pleškovcu, Međimurska županija. U sklopu radionice, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, dr.sc. Dijana Posavec održala je uvodno predavanje o osnovama biodinamičke poljoprivrede i preparatima, nakon čega je uslijedilo zanimljivo predavanje Majde Hriberšek (SLO) na temu „Kako se riješiti štetnika i korova biodinamičkim metodama“. Majda Hriberšek cijenjena je i stručna voditeljica Udruge za biodinamičku poljoprivredu Ajda Posavje iz Slovenije, s dugogodišnjim i vrijednim iskustvom iz područja biodinamičke poljoprivrede.

Po završetku predavanja, održana je radionica koja je paralelno obuhvaćala više edukativnih radionica i prakse. Tako su svi polaznici imali prilike sudjelovati u iskapanju pripravka 500, kuhanju sumporno-vapnene juhe, izradi biodinamičkog komposta, dinamiziranju P500 te izradi i dinamiziranju biodinamičkih škropiva za razne štetnike i korove.

Zahvaljujemo vrijednim domaćinima Holiday Home Lina, obitelji Lajtman u organizaciji ove radionice, Majdi Hriberšek na plemenitim i bogatim savjetima te svima koji su svojim dolaskom i sudjelovanjem podržali ovakve vrste edukacija. Vidimo se opet!