Centar dr. Rudolfa Steinera, u ponedjeljak 23. rujna 2024. godine, imao je čast ugostiti prof. dr. Dragana Primorca, cijenjenog pedijatra, forenzičara i subspecijalista iz medicinske genetike. Tijekom posjeta, održan je sastanak na kojem je prof. dr. Dragan Primorac izrazio svoju podršku radu Centra.

Sastanku su, uz ravnateljicu Centra dr. sc. Dijanu Posavec, prisustvovali i župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec te načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat.

Prof. dr. Dragan Primorac poznat je po svojoj međunarodno priznatoj znanstvenoj karijeri. Nalazi se na popisu 2% znanstvenika s najvećim utjecajem citiranosti, kako u cijeloj karijeri, tako i za 2023. godinu. Obnašao je dužnost ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a građani su ga, prema istraživanju američkog International Republican Institute (IRI), proglasili najuspješnijim ministrom u Vladi Republike Hrvatske.

Donedavni je predsjednik Odbora za međunarodne odnose Američke Akademije za forenzičke znanosti i predsjednik je “International Society of Applied Biological Science” jednog od najuglednijih međunarodnog znanstvenih organizacija iz područja kliničke i forenzičke genetike u čijem radu sudjeluje i petero dobitnika Nobelove nagrade. Uz to predsjednik je Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina, Hrvatskog društva za humanu genetiku i  Hrvatskog klastera konkurentnosti personalizirane medicine.  Prof.dr. Primorac je osnivač i predsjednik Hrvatskog društva za personaliziranu medicinu. Trenutno je redoviti profesor na Penn State University, University of New Haven, kineskom Xi’an Jiaotong University, College of Medicine and Forensics te Medicinskim fakultetima Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci. Objavio je oko 300 znanstvenih radova, kongresnih priopćenja te 30-ak knjiga i poglavlja u knjigama, a do sada je citiran više od 8870 puta.

Centar dr. Rudolfa Steinera iznimno cijeni podršku prof. dr. Primorca te se raduje budućim suradnjama.