Pozivamo sve zainteresirane na radionicu i edukaciju o biodinamičkim preparatima (zakapanje P500), koje će se održati u SUBOTU, 5. listopada 2024. godine na Holiday Home Lina, Pleškovec 154a, Međimurska županija.

Edukativno predavanje i radionicu održati će predavačice dr.sc. Dijana Posavec, ravnateljica ustanove Centar dr. Rudofla Steinera te Majda Hriberšek, cijenjena i stručna voditeljica Udruge za biodinamičku poljoprivredu Ajda Posavje iz Slovenije, s dugogodišnjim i vrijednim iskustvom iz područja biodinamičke poljoprivrede.

Posebno zanimljiv dio radionice bit će zakapanje preparata 500, poznatog i kao gnoj iz roga, koji se smatra temeljnim biodinamičkim pripravkom. Preparat 500 ima ključnu ulogu u poboljšanju strukture tla jer potiče stvaranje snažnijeg korijenskog sustava biljaka, potiče formiranje humusa, aktivira mikroorganizme i donosi brojne prednosti za održivost tla i ekosustava. Ovaj preparat također povećava sposobnost tla da zadrži vlagu i hranjive tvari, te poboljšava prozračnost i omogućava biljci bolji pristup hranjivim tvarima, što doprinosi zdravijem i jačem rastu.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a sudionici će moći ponijeti biodinamičke pripravke koje izrade tijekom edukacije, uz napomenu da sa sobom ponesu čiste boce i staklenke za pohranu preparata.

Prijave i informacije na: [email protected].